page contents A KAI Wasabi minőségi japán konyhai kések

A KAI Wasabi minőségi japán konyhai kések

2019-4-05

 

 

 

 

A japán konyhai kések egyik prominens képviselője, a KAI. A márka Seki városában jelent meg. A 20. század elején Japán a modernizáció útjára lépett. A korszak politikai reformjainak eredményeként, a kardviselés visszaszorult és a szamurájkard kovácsmestereinek pengekészítésbeli tudománya a késkészítésre összpontosult. Seki városa a korabeli remek természetes környezet következtében ideális volt  a pengekészítés folytatására. Itt alakult ki a japán kés egyik speciális típusa, a KAI kések.

A KAI alapítója, Saijiro Endo volt, aki kezdetben bátyja késüzemében dolgozott. 1908-ban Saijiro, az elsajátított ismeretekre  alapozva létrehozta saját üzemét, amely kiváló kvalitású késeiről híres. A 510-es számú késeivel ismeretséget szerzett késüzem hosszú munka eredményeként elsővé vált a japán késkészítésben. A cég innovatív üzletpolitikát folytat mindvégig és a 'Seki Magoroku' kések mellett például remek konyhakéseket készítenek. A japán kardkészítés hagyományaira alapozva alakult ki a modern japán konyhakéskészítés. A KAI márka egyike napjaink legismertebb és legnívósabb japán minőségi konyha- és szakácskéseinek.

 

 

 

 

A KAI tekintehető a Wasabi kés  atyjának. A cég e késszériát kedveli leginkább és választéka ebben a sorozatban a legszélesebb. Nem véletlenül! A Wasabi japán minőségi konyhakés hosszú ideje a különlegesen hőkezelt, csiszolt acélpengéjéről híres. A kés elkészítése során csiszolt rozsdamentes acél késpengét alakítanak ki. Pengéje 58 HRC keménységre edzett (a kések általános technikai információjáról itt olvashat bővebben). A fekete markolattal készült Wasabi késsorozat általánosan elismert kés, amelynek egyik különlegessége éppen a markolatban rejlik. A markolat elkészítése során speciális bambuszpor keveréket használnak fel, amely optimális higiénia szintet biztosít természetes antibakteriális tulajdonságainak és polipropilénnek köszönhetően. A fekete markolat teljesen átfogja a pengét ellentétben a hagyományos japán fakésmarkolattal. 

 

 

 

 

A KAI Wasabi minőségi konyhai kések különböző feladatok elvégzésére alkalmasak. A teljes széria a következő késekből áll:

 

- evőkés 1 (pengehossz: 10 cm, markolat: 12.6 cm)

- steak kés (pengehossz: 12 cm, markolat: 12.6 cm)

- evőkés 2 (pengehossz: 15 cm, markolat: 12.6 cm)

- szakácskés 1 (pengehossz: 15 cm, markolat: 12.6 cm)

- szakácskés 2 (pengehossz: 20 cm, markolat: 12.6 cm)

- szakácskés 3 ((pengehossz: 23.5 cm, markolat: 12.6 cm)

- KAI Wasabi Santoku japán konyhakés (pengehossz: 16.5 cm, markolat: 12.6 cm)

- Nakiri kés (pengehossz: 16.5 cm, markolat: 12.6 cm)

- rugalmas szeletelőkés (pengehossz: 18 cm, markolat: 12.6 cm)

- kenyérvágó kés (pengehossz: 23 cm, markolat: 12.6 cm)

- szeletelőkés (pengehossz: 23 cm, markolat: 12.6 cm)

- Deba kés 1 (pengehossz: 10.5 cm, markolat: 12.6 cm)

- Deba kés 2 (pengehossz: 15 cm, markolat: 12.6 cm)

- Deba kés 3 (pengehossz: 21 cm, markolat: 12.6 cm)

- Yanagiba kés 1 (pengehossz: 15 cm, markolat: 12.6 cm)

- Yanagiba kés 2 (pengehossz: 24 cm, markolat: 12.6 cm)

 

A KAI Wasabi japán konyhai kések teljesen lefedik a főzés valamennyi folyamatát. Minőségük mellett élettartalmuk és könnyed tisztíthatóságuk miatt bármely háztartás konyhájában értéket képviselnek. A KAI Wasabi pengéjének tökeletes súlyelosztása könnyebbé teszi az elvégzendő munkát. A KAI Wasabi japán konyhakéssorozat mellett a Luna és Shun típusok váltak közismerté a KAI termékei közül. A márka világszerte népszerű és a családi vállalkozás 2018-ban ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját. A japán késkészítés prominens képviselője, amely a késeinek minősége mellett széles választékáról és precíz kivitelezéséről vált ismertté.

 

A KAI késekről további információt itt olvashatsz.

 

 

A szakácskés 20 cm-es verziója kiváló vágó adottságának köszönhetően nagyon közkedvelt, mert széntartalmából kifolyólag keményebb pengével rendelkezik az európai szakácskésekhez képest. A 20 cm-es penge rengeteg vágóerőt biztosít és a penge kialakítása tovább fokozza a vágás könnyedségét.  A Wasabi minőségi konyakés könnyű és kiegyensúlyozott: a penge vékony élszöge biztosítja a kényelmes használatot. A keleti és a nyugati pengeformák ötvözéséből kialakult késtípus napjaink egyik meghatározó szakácskés típusa.

 

A szakácskésről további információt ide kattintva szerezhetsz.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

May 17, 2019

Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

© 2017-2019 Powered by 

Minden jog fenntartva! 

kapcsolat: info@keokesblog.hu

Budapest, Magyarország

www.lajaecom.nl