page contents A Buck Selkirk vadászkés

Kések nagyító alatt: Buck Selkirk vadászkés

 

A precíz illesztésekkel készülő közép-árkategóriás elegáns vadászkés, nemcsak vadászat alkalmára ajánlott. Remek felhasználhatósága és elfogadható ára mellett igénytelensége teszi kiemelkedő kezdő késsé a Selkirk késeket. A Buck Selkirk vadászkés akár kevésbé tiszta körülmények között is nyugodtan használható, mert a széles letisztult markolat belső része könnyen tisztítható.

Nevét Selkirk városáról kapta, amely Kanada zord északi részén található, ezzel is jelképezve, amire tervezték. A Buck Selkirk olyan amerikai vadászkés, amely kiváló társ táborozás, főzés vagy túrázás alkalmával bármely felnőtt korosztály számára. A Buck amerikai késkészítő társaság 1902 óta saját fejlesztésű pengekészítési eljárással készül kései garantáltan alkalmasak a pontos, megbízható hosszú távú felhasználásra.

 

 

A 3 mm vastag Drop point kialakítású penge ideálissá teszi keményebb vágásokra, faragásokra is, mert erős és masszív forma. (A pengeformákról ide kattintva nyerhet további információt.)

A hasas kialakítású éllel könnyen lehet szeletelni. A penge acélja Buck hőkezeléssel készülő kedvező árérték arányú 420HC, úgynevezett magas széntartalmú rozsdaálló acél. mely a Selkirk kés esetében 58 HRC keménységű. Ez ideális éltartást eredményez. A magas széntartalmat megfelelő mennyiségű krómötvözőanyag kompenzálja, de tapasztalataim szerint minimális odafigyelést igényel. Használat után érdemes szárazra törölni.  Ezt az acéltípust minden gond nélkül könnyű újra élezni. A penge bal oldalán festett BUCK márkajelzés, a penge tövében cikkszám található. A nyitása a mind a két oldalon elhelyezett nyitó szemölcsel lehetséges. Ezért is lehetséges vadászbicska kategóriába sorolni ezt a remekbeszabott vadászkést. (A késacélokról ide kattintva olvashat többet.)

 

 

Megindításához véleményem szerint az átlaghoz képest határozottabb, lendületesebb mozdulat szükséges, amely kb. 11 óra irányába történjen.

A rozsdamentes acél bakniba épített teflonos csúszó csapágy jól beállított. A késpenge tökéletesen középre záródik vissza a markolatba, mely alap ismérve egy minőségi késnek. A markolat pengetartó részének első és hátsó támasztékai a fogantyúmérlegeket rögzítik. Karbantartás alkalmával eltávolíthatók, ezzel is megkönnyítve a kés ápolását. A Selkirk vadászkés szilárd felépítése és fürge természete kiemeli a kempingezésre ajánlatos kések közül. A Selkirk kések könnyed felhasználást és sima vágást biztosítanak. Egy élmény a munka velük legyen szó élelmiszerről, tűzi fáról, finom szeletelésről vagy faaprításról a Buck Selkirk vadászkés kiemelkedő teljesítményt nyújt. A markolat nagy előnye, hogy kialakításának köszönhetően akár szikrák gerjesztésére is alkalmas, igy a kempingezés csúcsának számító tábortűzrakás során a vadászkés kisegíthet.

 

 

 

 

Markolata úgynevezett micartából készül, mely nagy nyomáson és hőmérsékleten készülő üvegszállal erősített szintetikus fa hatású anyag. Szinte tökéletesen leutánozza a fa természetes erezetét, annak minden hátrányát nélkülözve. Tartós kopásálló anyag, mely nem vetemedik meg és repedések se tudnak keletkezni rajta. A markolaton elegáns szolid zsebcsipesz található, mely igény esetén baloldalra is átszerelhető. Összességében kitűnő, megfizethető vadászkés, mely a szabadidős tevékenységek mellett a mindennapi igényeinket is kiszolgálja. További információt a Buck Selkirk vadászkésről ide kattintva találsz.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

May 17, 2019

Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

© 2017-2019 Powered by 

Minden jog fenntartva! 

kapcsolat: info@keokesblog.hu

Budapest, Magyarország

www.lajaecom.nl