page contents Kések nagyító alatt: A Kershaw Launch 1 automata zsebkés

Kések nagyító alatt: A Kershaw Launch automata zsebkés

2017-7-01

 

Szponzorunk ajánlata:

 

Egy korszerű kés mindenki számára

 

 

A Kershaw Kések az amerikai kések egy speciális változatát képviselik. A Kershaw a KAI japán késgyár leányvállalata, így kínálata lényegesen szélesebb, mint a lentebb ismertetésre kerülő Launch 1 zsebkés. A Kershaw Launch 1 az edc kések (értsd: "everyday carry") kategóriájába tartozik és remek társ a mindennapokban, főként ha akad mit vágnunk vele.

 

 

A Kershaw Launch sorozat legáltalánosabb felhasználást biztosító késtípusa. A spear point penge hasas kialakítása ideális bármely munkafolyamat során, legyen szó akár vágásról, faragásról, vagy étkezésről. A Launch 1 kést az Egyesült Államokban készítik az Oregon állambeli késüzemben képzett késkészítők közreműködésével, prémium minőségű anyagok felhasználásával. Jó árérték aránya kifejezetten előnyösé teszi beszerzését eszköztárunkba.

 

 

A kés méretaránya ideális minden kéztípus számára, mert markolatának kialakításából következően mindenki tenyerében megtalálja helyét. Pengéjének hossza 8,6 cm, amely alkalmassá teszi szinte valamennyi általánosan felmerülő mindennapi tevékenység elvégzésére. Emiatt a kés bárki számára ideális társsá válhat. Használata könnyű: a lapos markolat kialakítás kényelmesen megbújik a zsebben, és a sötét színének köszönhetően diszkréten hordható. Markolata alumíniumból készült, ennek köszönhetően tartós és szinte súlytalan is egyben, pengéjének kő mosott kialakítása pedig erőt sugároz.

 

 

A majd 9 cm-es penge hosszú, hasas kialakítású spear point, kő mosott felülettel, amely leplezi a használat során elkerülhetetlenül megjelenő karcolásokat és impozáns megjelenést biztosít. Alapanyaga CPM154 porkohászati rozsdamentes acél. Az elkészítési eljárásnak köszönhetően az atomrács szerkezete tökéletes, amely garantálja a kiváló kések egyik alapvető tulajdonságát, az éltartást és szilárdságot. A rozsdaállóságot a penge közepes krómtartalma biztosítja. Az ötvözőanyagként használt molybdén nagyban elősegíti a Kershaw Launch 1 automata kések rendkívüli mechanikai teljesítményét, mind az éltartás, mind a szilárdság, mind pedig a szívósság területén. A penge nyomokban tartalmaz mangánt és szilíciumot is, mely pozitív hatással van az acél feldolgozhatóságára, ezzel megkönnyítve a penge kialakítását. Keménységi mutatója: 58-61 HRC.

 

 

Markolata könnyű és szilárd eloxált alumíniumból készül, melynek köszönhetően a súlya mindössze 114 gramm. A lapos és ívelt kialakítás miatt kényelmes a fogása és kényelmesen hordható zsebben. A pengét precízen működő automata mechanizmus nyitja és fixálja.

A zárt működtető nyomógomb bele van süllyesztve a markolatba, ezért biztonságos és megakadályozza a nem kívánt működést a zsebben, vagy a kézben fogva. A penge a gomb benyomása után zárható vissza a markolatba.

A feszes rozsdamentes acél zsebcsipesz két oldalra áthelyezhető, így a balkezesek is kényelmes módon hordhatják.

 

 

Paraméterek:


Penge anyaga: CPM154 (58-61 HRC)
Penge hossza: 8,6 cm
Penge vastagsága: 3 mm
Markolat anyaga: eloxált alumínium
Nyílt hossza: 20,3 cm
Zárt hossza: 11,7 cm
Súly: 114 gramm

 

 

 Összességében azoknak javasolt, akik ténylegesen mindennapi használatra keresnek modern letisztult dizájnnal rendelkező kést. Külön öröm használni az automata rugós zárszerkezetet.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Kershaw Launch sorozata, nézzen körül webáruházunkban, mert a KEO-nál mindenki megtalálja a megfelelőt. További információ a Kershaw Launch 1 automata rugós zsebkés értékeiről itt találhat.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

May 17, 2019

Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

© 2017-2019 Powered by 

Minden jog fenntartva! 

kapcsolat: info@keokesblog.hu

Budapest, Magyarország

www.lajaecom.nl